A múlt hét programját sűrűre terveztem. Szerdán egy kis Fishing on Orfű a Kispál és a Borzzal, pénteken Sétatér fesztivál, vasárnap pedig egy kisebb, de annál hangulatosabb rendezvény a pécsváradi várban.

Fishing on Orfűn majd megfagytunk, de a Radó Pince cirfandlija, a grillezett kecskesajt a Kaba Farmról , a PTE Brass Band utcazenéje és végül, de nem utolsó sorban a Kispál és a Borz koncertje azért felfűtötték a hangulatot. Jövünk jövőre is!

Pénteki programunkat, bármennyire is vártuk, elmosta az eső. Persze-persze kellett a kertnek a csapadék, de pont amikor a Band of Streets, a Voisingers és az Anna and the Barbies lép fel a Sétatéren? Erről sajnos lemaradtunk.

Vasárnap 10 órától várták az érdeklődőket a Pécsváradi várban a Ló, lovas, lovag fesztivál alkalmából, ahol színes programnak és végre egy kis napsütésnek is örülhettünk. Természetesen gyerekkel mentünk, és a programot ő is nagyon élvezte. Az idei szezonra készült el a várban az ún. ispotály, ahol kipróbálhattuk a sókamrát és az illatkamrát, ahol gyógynövény illatban pihenhetünk, olvasgathatunk. Mi csak pár percre néztünk be, de ha szállóvendég lennék, szívesen töltenék el ezekben hosszabb időt is. Ezután gyógyteákat kóstoltunk a Mecsek Tea kínálatából a teatárban és szuvenír boltban. Lórinak talán legjobban a kovácsműhely tetszett, ahol folyamatosan dolgozott a kovács bácsi, én pedig persze a várvásárért voltam oda (mint mindig). Persze megint jól bevásároltunk a SzappAnna szappanokból is. Volt íjászbemutató, lovaglás, és ha nem épp ebéd meghívásra sietünk, jól esett volna a kemencében sült csülök is, az fix. Mások tányérján remekül mutatott :-). Azért mi is kóstoltunk: egy kis levendula szörpöt, az előző napi levendula szüret termékét. Bár még 5 évvel ezelőtt ezt nem gondoltam volna, de végre úgy tűnik, újra élet költözik az 1000 éves (idén pont 1000 éves) falak közé. Csak így tovább!

levendulaszörp

kovács

várvásár