Ezek a mi javaslataink

A Zengő lábánál kalandok várnak

A Kelet-Mecsek csodás vidéke megannyi látni-, kóstolni-, élveznivalót kínál. Csak hagyd, hogy megérintsen!

Background
hotspots

Óbányai völgy

Távolság: 11 km

hotspots

Óbányai völgy

Távolság: 11 km

hotspots

Püspökszentlászló

Távolság: 10 km

hotspots

Orfű

Távolság: 38 km

hotspots

Abaliget

Távolság: 40 km

hotspots

Pécs

Távolság: 18 km

hotspots

Villány

Villány: 43 km

hotspots

Harkány

Távolság: 50 km

hotspots

Magyarhertelend

Távolság: 37 km

hotspots

Mohács

Távolság: 34 km

hotspots

Pécsvárad

Távolság: 2 km

hotspots

Zengővárkony

hotspots

Siklós

Távolság: 48 km

Helyi csodák

Távolság - helyben
Míves Tojás Múzeum

Néhány háznyira vendégházainktól. Egyedülálló gyűjtemény, ahol többszáz különböző technikával készült, díszített, festett, karcolt, berzselt, lószőrből és csipkéből készített - ... és még folytathanánk - tojás tekinthető meg.

Távolság- HELYBEN
Tájház és Szalma-Kincs-Tár

A gyönyörű paraszti portán, a tájházban nem csak egy autentikus 1800-as évek közepi szép szobát találunk, hanem a Szalma-Kincs-Tár egyedülálló gyűjteményét is. Szinte hihetetlen, hogy mi minden készülhet szalmából...többezer darabos használati és műtárgy gyűjteményt csodálhatunk meg.

Távolság- HELYBEN
Református templom

Zengővárkonyt többségében reformátusok lakják. Ezt az egyszerűségében megkapó református templomot érdemes meglátogatni.

 

Kalandok

Távolság - HELYBEN
Vadkan Vili Sétálója

Járd be Zengővárkony nevezetes helyeit Vadkan Vili a kíváncsi kis vadkan társaságában. Olvasd le a QR kódokat a táblákról, és hallgasd a meséket, melyeket a Zengővárkonyi Faluszépítő Egyesület tagjai írtak.

Távolság - 10km
Mecseki Óriás Kaland

Ismerd meg a mecseki legendákat, találd meg az óriásokat, szerezd meg a nyereményeket és kirándulj sokat!

Távolság- 13km
Repzootic Miniállatkert

Miniállatkert és menhely Erdősmecskén, ahol megannyi mentett állattal ismerkedhetünk meg testközelből.

Távolság - 18km
Planetárium

Az ország első optikai Planetáriuma Pécsett nyílt meg az 1970-es években. Az egykori, csillagvizsgálóként is működő létesítmény helyett már a Zsolnay Kulturális Negyed Planetáriuma várja az ég kémlelőit.

Távolság - 18km
Labor interaktív varázstér

Öveges József álma, a "csodák palotája", Pécsett is megnyitotta kapuit. Próbáld ki, mozgasd meg, építsd fel, dobd el... így lehet a tudományt igazán közel hozni mindenkihez. A kiállított eszközökhöz nyúlni kötelező!

Távolság- 20km
Parapoly - Pécs

A város legrejtélyesebb társasjátéka. Ismerd meg Pécs belvárosát egy izgalmas kódfejtő játék keretében.

Távolság - 18km
Pécsi Nyári Színház

A Pécsi Nemzeti Színház nyári szünet idején a Káptalan kertben várja a színház szerelmeseit a Pécsi Nyári Színházzal. Valódi kikapcsolódás a csillagok alatt az egész család számára.

Távolság - 18km
Mecsextrém Park

Határtalan izgalmak kicsiknek és nagyoknak erdei környezetben. Nyári bob, kötélpályák, óriás csúszdák, mászófal... és még sok-sok izgalmas kihívás vár a Mecsextrém Parkban!

Távolság - 18km
Bóbita bábszínház
A Zsolnay Negyed csodás zöldtetős épületében mesevilág vár gyermeket és felnőttet. A bábszínház előadásaira érdemes minél előbb jegyet foglalni!
Távolság - 18km
Patrónus kézműves piac

Kézműves és termelői piac Pécsen több helyszínen. 

Távolság - 18km
Varázsóra

A Varázsórán látványos fizikai kísérletek során játékos formában bővíthetjük fizikai ismereteinket. Választ kaphatunk például arra, mi történne a tárgyakkal, ha hidegebb lenne a Földön, mint a Marson.

Távolság - 29km
Sétarepülés Pécs felett
2021. július 2-től a repülések szinte minden nap elérhetőek a Pécs-Pogány repülőtérről!

Időpontegyeztetés szükséges:
Tel.: 0630/ 3111-309
E-mail: sales@vipairtrans.com

Fürdők, tavak

Távolság - 4km
Dombay-tó

Pécsvárad egyik gyöngyszeme a minden évszakban gyönyörű látványt nyújtó Dombay-tó, mely fürdőtó. A természetes vizek kedvelőinek ideális hely a kikapcsolódásra. A tóban horgászni tilos.

Távolság - 37km
Magyarhertelendi Termálfürdő

A magyarhertelendi termálfürdő az egész család számára kellemes pihenést kínál. A fürdő területén fedett és szabadtéri medencék, szaunavilág, élménymedencék várják a családokat. A strand területén sok, nagy fa biztosítja az árnyékot!

Távolság - 50km
Harkányi gyógyfürdő
Az egyedülálló harkányi gyógyvíz évszázadok óta nyújt enyhülést izületi betegségekben küzdőknek. Csodás hatását a meddőségi kezelésekben is feljegyezték. A fürdőben nyári időszakban nagy területen szabadtéri medencék, óriáscsúszdák várják a kikapcsolódni vágyókat. Téli időszakban a gyógyvizes medencék 14 éven felüliek számára ajánlottak. 
Távolság - 48km
Siklósi Termálfürdő

A Thermal Spa Siklós termálfürdőben modern, tágas terekkel, beltéri és kültéri termál és élménymedencékkel, csúszdákkal, szaunavilággal várnak mindenkit.

Távolság - 20km
Bonyhádi strand és termálfürdő

A bonyhádi szabadtéri strand és termálfürdő nyári időszakban tart nyitva. Kis területen nagy élményt kínál a család minden tagjának. Vízhőmérséklete az élménymedencében is kellemes. A gyerekek számára külön izgalmat rejt a csúszda és a sodró medence. A belépő árak barátságosak, délután 3 órától délutáni jegy váltható!

Távolság - 38km
Orfűi tórendszer
Az Orfűi Kistó Strand a Mecsek ölelésében fekvő nyíltvízi strand, amely lassan mélyülő, homokos parttal és parkos környezettel várja a kikapcsolódni vágyókat. Orfű csodás tavairól, kulturális látnivalóiról, erdei túraútjairól és a számtalan vizisport lehetőségről is híres.

Mecseki csodák

Távolság - 20km
Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kék Túra

Bár térkép szerint a túra nem érinti Zengővárkonyt, érdemes erre egy kis kitérőt tenni, hiszen itt található a Mecsek legmagasabb csúcsa, a Zengő, és Rockenbauer Pál sírja is az által nagyon kedvelt szelídgesztenyésben. Transzfert a közeli túraszakaszokról a házakhoz és vissza ingyenesen vállalunk személyautóval. A kék sáv jelzésű útról a kék keresztre áttérve a Rockenbauer Pál emlékúton át juthatunk Zengővárkonyba.

Távolság - helyben
Az év fája 2017 - és a szelídegsztenyés

A Zengővárkonyt körülölelő, mintegy 60 hektárnyi szelídgesztenyés erdőben többszáz éves fák között barangolhatunk. Itt található a hős gesztenyefa is, melyet 2017-ben az Év Fájának választottak.

Távolság - 5km
Zengő csúcs és kilátó
A vendégházaktól végig túrázva tempótól függően kb. 2,5 óra alatt jutunk fel a Zengő csúcsára, de autóval Pécsváradon keresztül közelebb is juthatunk. Így csupán másfél órát kell sétálnunk a Mecsek legmagasabb pontjáig (682 m), ahol egy modern, 6 emelet kilátóról csodálhatjuk meg a körpanorámát.
Távolág - 15km
Hidasi-völgy
A Hidasi-völgy túrázók által gyakran látogatott, erdővel benőtt festői patakvölgy a Kelet-Mecsekben, a Hosszúhetényhez tartozó Pusztabánya kirándulóhely közelében. A Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzet fokozottan védett területe.
Távolság - 3km
Pécsváradi Várkör túrautak

A Keleti-Mecseken túrázók számára remek lehetőség a pécsváradi vártól induló 4 várkör túra, melyeket előzetes regisztráció után, a túra során érintett pontokon a QR kódokat beolvasva lehet teljesíteni. A körök hossza eltérő, mind gyönyörű mecseki utakat járnak be.

Távolság - 11km
Óbányai Völgy, Ferde vízesés, Csepegő sziklák

Az Óbányai Völgy méltán híres a csodás természeti környezetről. Tiszta levegője, a völgyben folyó hűs hegyi patak, az olyan geológiai érdekességek, mint a Csepegő sziklák és a Ferde vízesés, népszerűvé tették ezt a völgyet a turisták körében. Érdemes inkább hétköznapokon felkeresni, hogy elkerüljük a tömeget.

Távolság - 40km
Abaligeti cseppkőbarlang

Forró nyári napokon vagy akár esős időben jó választás a cseppkőbarlang megtekintése, ahol állandóan 12-13 °C a levegő hőmérséklete. Meleg ruha és zárt cipő ajánlott a barlangban. Abaligeten érdemes körbesétálni a tavat, esetleg csónakot bérelni, valamint megtekinteni a Denevér Múzeumot.

Távolság - 20km
Tettye mésztufa barlang

A Pécsett található Tettyei Mésztufa-barlang egyedülálló geológiai képződmény. Az üregrendszer a mintegy tízezer éves, laza szerkezetű, vastag mésztufában alakult ki. A járatokat az évszázadok folyamán mesterségesen kibővítették, további folyosókat vájtak ki a hegy belsejében, kisebbfajta labirintusrendszert létrehozva. Egykor ezek a föld alatti üregek lakóhelyként is funkcionáltak.

Távolág - 10km
Püspökszentlászló
A mecseki erdőben meghúzódó falucska remek kirándulási célpont Zengővárkonyból. A takaros kis portákból álló falut körös-körül erdő övezi. A gyönyörűen felújított püspöki kastélyt és az arborétumot is érdemes meglátogatni.