[one_third]
[image image_url=”https://rozmaringvendeghaz.hu/wp-content/uploads/2013/02/IMG_5883_1280.jpg” is_clickable=”true” type=”photo” link_url=”https://rozmaringvendeghaz.hu/wp-content/uploads/2016/11/IMG_3099-Edit.jpg” width=”one-third” align=”left” /]

[image image_url=”https://rozmaringvendeghaz.hu/wp-content/uploads/2016/11/IMG_3099-Edit.jpg” is_clickable=”true” type=”photo” link_url=”https://rozmaringvendeghaz.hu/wp-content/uploads/2016/11/IMG_3099-Edit.jpg” width=”one-third” align=”left” /]

[image image_url=”https://rozmaringvendeghaz.hu/wp-content/uploads/2019/01/029kicsi.jpg” is_clickable=”true” type=”photo” link_url=”https://rozmaringvendeghaz.hu/wp-content/uploads/2019/01/029kicsi.jpg” width=”one-third” align=”left” /]

[/one_third]

9 fős Rozmaring vendégházunk, 4 fős Rózsa Porta mézeskalács házikónk és a letisztult és stílusos 4 fős Menta Porta Magyarország legdallamosabb nevű településén, a festői Zengővárkonyban várja a pihenni vágyókat. A Keleti-Mecsek Tájvédelmi Körzet szélén, csupán néhány lépésre a szelídgesztenyés erdőtől, Pécsvárad szomszédságában és mindössze 18 km távolságra Pécs városától, valódi felüdülést kínál e csendes és rendes falucska.

A vendégházakat körülvevő kertben parajdi sós, melegvizes fürdődézsa, finn szauna és egy 3,50 m átmérőjű, 1,20 m  mély medence is rendelkezésre áll.

Rozmaring vendégházunk egy modern, energia- és környezettudatos épület. Klimatizált, akár 9 vendéget is kiszolgáló, teljes egészében nem-dohányzó apartmanház, saját konyhával és 3 szobával rendelkezik. Pároknak, családoknak és kisebb társaságoknak egyaránt ideális szálláshely.

2016 augusztusában nyitottuk meg Rózsa Porta nevű mézeskalács házikónkat, mely külön épület, saját kertrésszel, 4 férőhellyel, felszerelt konyhával, klíma berendezéssel, WIFI Internettel. Hangulatos apartmanunkat ajánljuk pároknak egy romantikus hétvégére távol a város zajától, vagy családoknak 1-2 gyermekkel.

2020-ban átadott, stílusos Menta Porta vendégházunk maximum 4 fő részére foglalható. A kétemeletes, klimatizált épület berendezése modern és letisztult. Felszerelt konyha, fürdőszoba, ingyenes WIFI Internet, televízió és egy hangulatos erkély is várja a vendégeket a Menta Portán. A ház a Rozmaring vendégháztól és a Rózsa Portától 50 méterre található. A nagy udvar teljeskörű használatát (wellness, sütögető hely, medence, játékok…) a Menta Porta vendégei részére is biztosítjuk.

A vendégházakat körülvevő 6000 négyzetméteres, hatalmas kertet is magukénak érezhetik vendégeink, ahol megkósolthatják fáink és bokraink mézédes, vegyszermentes gyümölcseit, bográcsozással, szalonnasütéssel, grillezéssel, tollasozással, focizással vagy csak egyszerűen az árnyékban üldögéléssel kapcsolódhatnak ki, és adhatják át magukat a vidék nyugalmának. Ha ez nem lenne elég, a mecseki erdők csak kőhajításnyira találhatók. A Keleti-Mecsek erdeiben megbúvó Püspökszentlászó, Kisújbánya és Óbánya, mind könnyed túrával elérhetők, de néhány óra kényelmes járással meghódítható a Mecsek legmagasabb csúcsa, a Zengő (642 m) is. A ház szomszédságában több múzeum és kiállítás is található, úgy mint az európai hírű, rendkívül gazdag hímestojás gyűjtemény, a  Míves Tojás Múzeum és a szalma használati és dísztárgyakat bemutató Szalma-Kincs-Tár.

Programajánlónkban különböző programokat talál, melyeket szívesen megszervezünk, hogy még felejthetetlenebbé váljon az üdülés Baranyában.

Mivel magunk is kisgyermekes család vagyunk, a legkisebbek és kényelmük kiemelten fontosak számunkra. Vendégházunkat bátran nevezzük családbarát szálláshelynek, mivel legkisebb vendégeink számára is kínálunk szolgáltatásokat (csúszda, hinta, trambulin, homokozó, babaszék, babakád, rácsos kiságy, játszószőnyeg, társasjátékok).

Családunk fontosnak érzi, hogy minél több távolról érkező vendég megismerje ennek a csodás környéknek a szépségeit, és szeretne a tartalmas és nyugodt kikapcsolódáshoz kedves vendéglátással és minden igényt kielégítő szálláshely-szolgáltatással hozzájárulni. Várjuk és visszavárjuk Önöket Zengővárkonyba, a Rozmaring vendégházba. Érezzék magukat „Otthon a Zengőalján”!

Fülöp Szilvia és Csaba

Vélemény, hozzászólás?