Már többször volt alkalmam beszámolni a Zsolnay negyed csodás programjairól ezen az oldalon, de most egy kis téli ízelítőt is kaphattam a negyed által nyújtott különlegességekből.

Egy szabad vasárnapon ugyanis úgy döntöttünk, hogy gyermekünk, aki 5 éves, most már elég nagy ahhoz, hogy ellátogassunk vele a planetáriumba, főleg mivel egész pici kora óta tervezi, hogy felrepül a Holdra. A planetáriumban 5 éves kor a minimum korhatár és vasárnap délelőttönként a legkisebbeknek tartják „Mesék a csillagokról” című könnyed programjukat. Már maga a helyszín is érdekes egy örökmozgó ovisnak a forgó és billegő székekkel. Hát még, amikor a csillagász bácsi besötétít és a különböző állatokról kezd mesélni, akik a csillagok között bújnak meg. Hozzáteszem, felnőttként is érdekes volt, és hallottam sok olyan dolgot, amiről azelőtt nem tudtam. Az előadás hossza is 5 évesekre méretezett, kb. 30-40 perc.

A planetárium után még volt egy kis időnk bebarangolni a kézműves boltok utcáját, ahol a csokoládé boltban szert tettünk Pécs ízére is (fügés, mandulás kézművel csokoládé). Karácsonyi ajándéknak kiváló volt, és természetesen mi is kóstolgattunk kicsit a darabra vásárolható bonbonokból.

Ezután jött a pont az I-re, vagyis a nap megkoronázása: a Zsolnay étteremben kényeztettük magunkat egy fantasztikus ebéddel. Elégedettségünket tükrözi, hogy mindjárt látnivalóink közé is felvettem az éttermet. Hiszen, aki Pécsre megy várost nézni, annak igazán érdemes felkeresni ezt a helyet. Bár talán nem is látnivalónak, inkább „kóstolnivalónak” kellene hívnunk. A felszolgálás kifogástalan, az ételek fantáziadúsak és szeretettel készülnek, ráadásul egész gyorsan is, ami egy 5 éves és egy elegáns étterem kombinációja mellé nem kis könnyebbség. A kalácsmorzsába forgatott túrógombóc tejfölhabbal és a panna cotta mangósorbet-val már csak hab voltak tortán a csodás libamáj, kacsacomb és rántott csülök után. És nem utolsó sorban a gyerekekre is gondolnak az étlap összeállítói, hiszen egészen kellemes áron választhattunk a sok jól hangzó étel mellé egy kis rántott csibemellet sült krumplival szemünk fényének.

Aki tehát érdekes és tanulságos programra, aztán pedig mennyei ízekre vágyik, látogassa meg akár télen is a Zsolnay Negyedet!

zsolnay2