Ha különleges városnézésre vágysz Pécs belvárosában, ne hagyd ki a Parapoly kódfejtő játékát, mely végigvezet Pécs leghíresebb látnivalói között. Bátran merjük ajánlani ezt az izgalmas és egyedi városnézést, mert mi is teszteltük, méghozzá 5 kisgyerekkel.

Bebizonyosodott ugyanis, hogy a Parapoly szülinapi gyerekzsúrnak is kiváló. Idén úgy gondoltam, hogy megkímélem magunkat és a háztartásunkat egy csapatnyi szaladgáló harmadikos fiútól, helyette inkább Pécs belvárosára szabadítom rá őket. Egy ideig próbáltam kicsit visszafogni őket, de aztán feladtam, és csak hagytam, hadd érezzék jól magukat. Az egész játék csavaros, ötletes és jól átgondolt, sőt még olyan apróságokra is figyeltek, hogy a teljes túra gyalogos zónában zajlik. Egy két apróbb részt kivéve, de erre fel is hívják a figyelmet a térképen. A fejtörők nagy része iskolás gyerekeknek is menni fog, bár a felnőtt segítség azért szintén fontos. A mi csapatunkban például a gyerekek sokkal ügyesebben vették észre a keresendő „tereptárgyakat”, míg én inkább a megfejtésekben segítettem. A lényeg, hogy nagyjából 3-4 óra alatt végigértünk a játékon, miközben remekül éreztük magunkat mindannyian. Megálltunk egy kicsit tortázni és a végén még egy vacsi is belefért. Kellemesen elfáradtunk, egy percig se unatkoztunk, és ügyességünknek, na meg furfangos észjárásunknak köszönhetően mi is tagjai lettünk egy exkluzív körnek, a „testvériségnek” 🙂 .

Jó szívvel ajánljuk mindenkinek, aki szeretne egy kicsit csavarni a szokásos városnéző túrán. Nem kell hozzá más csak egy okostelefon, némi mobilnet és egy toll. Na meg 3 óra szabadidő és kreatív gondolkodás. Vágjatok bele!

Részletek itt: https://www.parapolypecs.hu/